Vi ber dere som gjester om å bruke håndsprit ved inngangen, holde minimum 1 meters avstand til andre gjester og vise hensyn dersom det er fullt inne på galleriet.

 

Våre rutiner:

 

Vi har satt et tak for antall besøkende inne i galleriet, og vil måtte be besøkende vente om det er fullt. 

 

Vi utfører hyppig renhold av toaletter og kontaktflater i galleriet

 

Vi tilbyr kontaktløs betaling med kort eller Vipps. 

 

Offisell åpning av Lysukene foregår som vanlig på Galleri Lyshuset. Lørdag 29. februar kl. 12.00. Galleriet holder åpent alle helger under Lysukene.

 

Åpningen foretas av ordfører i Nord-Odal Lise Selnes og ordfører i Sør-Odal Knut Hvithammer. I tillegg blir det åpning av utstillingen "I fiskenes tegn" inne på kulturlåven. her blir det også auksjon og salg av plansjer, kart og reproduksjoner fra kommunens nedlagte grendeskoler. 

SØR-ODAL KUNSTFORENING inviterer til salgsutstilling med malerier og collager av Randi Fjørstad fra Sørum i Akershus.

Vernissage er lørdag 2. november kl 12.00.

Åpningstider er lørdag/søndag 2. - 3. november, 9. - 10. november og 16. - 17. november - alle dager kl 1200-1600.

Velkommen til Låvegalleriet ved Kåre Tveter Galleri Lyshuset, Ole Dysteruds veg 15 på Skarnes 

Årets HØSTUTSTILLING i Låvegalleriet – Galleri Lyshuset i regi av «Galleri lyshusets venner» åpner med en konsert ved panfløytist Roar Engelberg i «Låvegalleriet» 19. okt. kl. 12. Åpningskonserten er en del av festivalen «Musikk ved Glomma».

 

Utstillingen vil vise bilder av Kåre Tveter og årets gjesteutstiller Arne Martinsen. Salgsutstillingen består av oljemalerier, akvareller og grafiske trykk. Det er også bilder av Håkon Bleken og Frans Widerberg med på salgsutstillingen.


Utstillingen er åpen 19., 20., 26. og 27. okt. kl. 12-16.

 

Panfløytist Roar Engelberg er fra Romedal i Hedmark, f. 26.7.1964. Han begynte å spille panfløyte som 11-åring. Roar avsluttet i 1989 soliststudiet på panfløyte ved musikkonservatoriet i Hilversum, Nederland. Han var den første i Vest-Europa som gjorde dette, og han ble Norges første profesjonelle utøver på panfløyte. Han har blitt kjent for et bredt publikum gjennom en rekke radio- og TV-opptredener og har gitt ut 13 soloalbum.

Panfløyten brukes til både folkemusikk, klassisk, religiøse toner, sydlandske melodier og ren pop. Han har opptrådt i en mengde musikalske sammenhenger og har holdt konserter med populær- og kammermusikk, tradisjonell panfløytemusikk fra Romania og Sør-Amerika, samt vært solist med en rekke symfoniorkestre.​

​Han har holdt konserter i Sverige, Danmark, Færøyene, Finland, Tyskland, Østerrike, Nederland, Belgia, Romania, USA, Korea India og Japan.

 

Arne Martinsen (1930-2016), billedkunstner fra Eidskog stiller ut oljemalerier og akvareller. Arne sa om seg selv: «Jeg forsøker stadig å gi uttrykk for noe som jeg ikke helt greier å sette navn på. Mitt ønsker er alltid å formidle lyset i en opplevelse. Det er stemningen i et motiv jeg søker, mystikken i øyeblikkets stillhet over et landskap i skumringen som får sjelen til å svinge med, som i en opplevelse av stor musikk. I kunsten kan vi av og til kjenne et landskap inne i oss, et sted vi ennå ikke har vært» (fra boka Det tidløse landskapet av Svein R. Gjems).

 

Kåre Tveter (1922-2012). Salgsutstillingen består av grafikk, akvareller og oljemalerier med motiver fra Svalbard og Østlandet.

Han er kjent for å ha malt landskaper, gjerne høst- og vinterstemninger i duse avtoninger og med minimal fargebruk.

HM Dronning Sonja sa i sin tale under åpningen av Galleri Lyshuset i 2002:
«Ikke mange kunstnere har bearbeidet lyset slik som Kåre Tveter. Ikke mange har hatt - og har - et så inderlig forhold til det norske lys under de forskjellige klimatiske forhold. Han henter med seg en stemning ute og tar den med inn for å gi den form på lerretet».

 

Dette blir Venneforeningens største utstilling med hele 97 bilder.
- 25 bilder, akvareller og olje, av Arne Martinsen
- 59 bilder, grafikk-akvareller-olje, av Kåre Tveter
- 7 bilder, grafikk, av Håkon Bleken
- 6 bilder, grafikk (med kunstkaraffel), av Frans Widerberg

Galleri Lyshuset er månedens galleri i Scan Magazine som distribueres i Storbritannia, Tyskland, Nederland, USA og Skandinaviske land. Det leveres fysisk og gratis til flyreisende hos en rekke flyselskaper som bl.a British Airways og SAS.

 

Artikkelen kan også leses på nett her:

 

https://scanmagazine.co.uk/galleri-lyshuset/

 

Hele magasinet som PDF her:

Scan Magazine, Issue 127, August 2019  

 

 

 

Velkommen til Augustkveld på Galleri Lyshuset
Ole Dysterudsveg 15, 2100 Skarnes

Søndag 25. aug. kl. 1900 på Låvebrua

Billetter: voksne: kr. 200 | ungdom/student: kr.100 | medlemmer: kr. 150

Billetter selges i døra fra kl. 18.00

* Foredrag ved kunsthistoriker Anny Fremmerlid: «Tåke og regn, alt og ingenting»

* Erik Lukashaugen og Tarjei Nysted fremfører Børliviser, tonesatte Solørdikt og egne tekster.

Visesanger Erik Lukashaugen er mest kjent for sine kritikerroste tonesettinger av Hans Børlis dikt. Elverumsingens andre Børli-album Vi eier skogene ble i vinter nominert til Spellemannpris. Til Augustkveld på låvebrua kommer Lukashaugen med sekken full av Børli-viser, tonesatte Solørdikt og egne tekster. Med seg har han multinstrumentalist Tarjei Nysted på nøkkelharpe, fele, mandolin m.

Anny Bo Fremmerlid er førstelektor ved Universitetet i Oslo, avdeling for kunsthistorie ved Institutt for filosofi, idé- og kunsthistorie og klassiske språk (IFIKK). Hennes fagfelt er norsk grafikkhistorie og grafiske teknikker. Fremmerlid har publisert flere artikler, blant annet om Inger Sitter og Knut Rumohrs grafiske arbeider.
Hun er fagansvarlig for "Norsk bildende kunst fra 1945 til 1990" i Store norske leksikon online. Hun har også kuratert flere utstillinger.
I pedagogisk sammenheng jobber hun med særlig fokus på læringsmiljøets bruk av nettbaserte verktøy som tillegg i tradisjonell undervisning

Årets utstillere på Lille Galleri stabburet er Rose-Marie Karlsen (foto og billedkunst) Karin Kristiansen (vev) og Sølvi Åsvik (digital grafikk)

 

Rose-Marie Karlsen

Foto og billedkunst
24.-26. mai

 

Karin Kristiansen

Vev
1. - 23. juni

 

Sølvi Åsvik

Digital grafikk
11. - 28. juli (åpent tors-søn)

 

Åpning av Lysukene
 

Åpning i Låvegalleriet – Galleri Lyshuset
lørdag lørdag 2. mars kl. 12.00

 
Åpning av Lysukene i Odalen, samt åpning av Sør-Odal kunstforenings utstilling 

 

Utstillingen er åpen helgene 2.-3.,  9.-10. og 16.-17. mars, kl 12-16.

 

Galleri Lyshuset holder åpent samtidig

Åpning Lørdag 20. oktober kl. 12:

Åpning i Låvegalleriet – Galleri Lyshuset åpner en konsert ved cellisten Ellen Margrete Flesjø.

 
Utstillingen «Svalbard» viser Svalbard-bilder av Kåre Tveter og Svalbardinspirerte smykker og bilder av Mari Lilleberre. 


Utstillingen er åpen 20.- 21. og 27.- 28. okt. kl 12-16.

 

Cellist Ellen Margrete Flesjø fikk sin utdannelse ved Østlandets Musikkonservatorium, Norges Musikkhøgskole og ved Ferenc Liszt-akademiet i Budapest. Hun var med på grunnleggelsen av Grieg Trio, og siden har hennes musikalske utfoldelse i hovedsak kretset om denne institusjonen. Hun har konsertert over store deler av verden og vunnet en rekke priser.
Foruten samarbeidet med sine partnere i Grieg Trio har Ellen Margrete Flesjø spilt med en rekke av de store navn i det internasjonale musikkliv. Hun har opptrådt som solist med skandinaviske orkestre og vært solo-cellist i Det Norske Kammerorkester. Flesjø har også vært kunstnerisk leder av den Internasjonale Kammermusikk Festivalen i Stavanger sammen med sine kolleger i Grieg Trio.

 

Mari Lilleberre stiller ut bilder og smykker.
Bildene er i grafisk stil. Mari jobber med blandingsteknikker i sine bilder og tar ofte tak i eget smykkedesign og viderefører dette til lerret/papir. Da er det tegning, maling, foto, og photoshop som brukes. Inspirasjon til denne utstillingen har vært Kåre Tveter og Svalbard. Bildene er trykt på strukturpapir litt likt akvarellpapir. 
Smykker: Mari lanserer også en liten smykke-kolleksjon med navnet SVALBARD. Den er inspirert av Svalbards isfjell. Kolleksjonen lages i sølv til utstillingen. I tillegg er det designet smykker med kombinasjons materiale som bergkrystall, sølv, ferskvannsperler som gjengir følelsen av is, snø og kulde. Mari jobber som sølvsmed og designer, og har en bachelor i produktdesign fra HIAK.

 

Kåre Tveter (1922-2012) besøkte Svalbard i begynnelsen av 1980-tallet. Der ble han overveldet av inntrykkene. Fram til han ble rammet av slag i 1998 var det Svalbard som dominerte Kåre Tveters motiver. I Svalbard-bildene formidler han følelser og reaksjoner som vekkes i ham med møte med den voldsomme svalbardnaturen.
Salgsutstillingen består av grafikk, akvareller og oljemalerier.

 

PLAKAT

Sommerens gjesteutstillere på Kåre Tveter Galleri Lyshuset er Bjarne Melgaard og Sverre Bjertnæs. Salgsutstillingen åpner 5. mai kl. 12.00 og står til 19. august.

 

Professor ved UIO, Øivind Storm Bjerke sier følgende om kunstnerne og deres siste samarbeidsprosjekt: 

 

Bjarne Melgaard og Sverre Bjertnæs utgjør et perfekt par. De utfyller hverandre på en spennende og dynamisk måte som har resultert i forunderlige kunstverk de hver for seg ikke kunne ha skapt. 

 

Bjertnæs forbløffer med sitt tekniske mesterskap innenfor et behersket og fullendt formspråk forankret i en gedigen skolering innenfor både klassiske og nyere kunstneriske utrykk, mens Melgaards kunst kan skape pustevansker hos enkelte betraktere, med sin voldsomme, ekspressive, rå og iblant brutale form. Sammen spenner de to kunstnerne over et tilfang av referanser til kunsthistorien, som setter i spill både den klassiske kunsten og populærkulturens estetiske uttrykk. 

 

Som helhet fremstår suiten som et av de mest originale fellesprosjekter vi har innenfor grafisk kunst.

 

Åpningstider på Lyshuset i sommer:
 

mai: lørdag-søndag
juni: onsdag-søndag
juli: onsdag-søndag

august: onsdag-søndag

september: lørdag-søndag

 

Alle dager kl. 12-16

 

1/6

Please reload