Venneforeningens høstutstilling: "Svalbard"

Åpning Lørdag 20. oktober kl. 12:

Åpning i Låvegalleriet – Galleri Lyshuset åpner en konsert ved cellisten Ellen Margrete Flesjø.

 
Utstillingen «Svalbard» viser Svalbard-bilder av Kåre Tveter og Svalbardinspirerte smykker og bilder av Mari Lilleberre. 


Utstillingen er åpen 20.- 21. og 27.- 28. okt. kl 12-16.

 

Cellist Ellen Margrete Flesjø fikk sin utdannelse ved Østlandets Musikkonservatorium, Norges Musikkhøgskole og ved Ferenc Liszt-akademiet i Budapest. Hun var med på grunnleggelsen av Grieg Trio, og siden har hennes musikalske utfoldelse i hovedsak kretset om denne institusjonen. Hun har konsertert over store deler av verden og vunnet en rekke priser.
Foruten samarbeidet med sine partnere i Grieg Trio har Ellen Margrete Flesjø spilt med en rekke av de store navn i det internasjonale musikkliv. Hun har opptrådt som solist med skandinaviske orkestre og vært solo-cellist i Det Norske Kammerorkester. Flesjø har også vært kunstnerisk leder av den Internasjonale Kammermusikk Festivalen i Stavanger sammen med sine kolleger i Grieg Trio.

 

Mari Lilleberre stiller ut bilder og smykker.
Bildene er i grafisk stil. Mari jobber med blandingsteknikker i sine bilder og tar ofte tak i eget smykkedesign og viderefører dette til lerret/papir. Da er det tegning, maling, foto, og photoshop som brukes. Inspirasjon til denne utstillingen har vært Kåre Tveter og Svalbard. Bildene er trykt på strukturpapir litt likt akvarellpapir. 
Smykker: Mari lanserer også en liten smykke-kolleksjon med navnet SVALBARD. Den er inspirert av Svalbards isfjell. Kolleksjonen lages i sølv til utstillingen. I tillegg er det designet smykker med kombinasjons materiale som bergkrystall, sølv, ferskvannsperler som gjengir følelsen av is, snø og kulde. Mari jobber som sølvsmed og designer, og har en bachelor i produktdesign fra HIAK.

 

Kåre Tveter (1922-2012) besøkte Svalbard i begynnelsen av 1980-tallet. Der ble han overveldet av inntrykkene. Fram til han ble rammet av slag i 1998 var det Svalbard som dominerte Kåre Tveters motiver. I Svalbard-bildene formidler han følelser og reaksjoner som vekkes i ham med møte med den voldsomme svalbardnaturen.
Salgsutstillingen består av grafikk, akvareller og oljemalerier.

 

PLAKAT

Please reload