STORT OG  SMÅTT – FJELL OG FRIMERKER

Akvarellutstilling i Låvegalleriet, Galleri Lyshuset 5.-6. og 12-, 13. mars 2016 kl. 12-16.
Akvareller av Svein R. Karlsen, Fredrikstad

 

Svein R. Karlsen sier dette om bildene som er med på utstillingen:
«Fjellbildene i «storformat» har motiv fra hjemlige Jotunheimen  og fra  mere fjerne områder som Alpene og Himalaya. Jeg håper bildene har fanget de mektige fjellene og selve stemningen  i  landskapet.  Likeså håper jeg at vannfargeteknikken med sine særheter også kommer fram i bildene, slik at det blir akvareller. 

Ved å male små bilder i frimerkeformat har jeg oppnådd denne litt spesielle og for meg morsomme variasjonen i arbeidet med akvareller, og jeg syns akvarellmaling er veldig egnet også til disse svært små formatene. 

Motivene i flere av de små bildene er kjente bilder, dere vil gjenkjenne bilder av kunstnere som J.W.Turner, P.S. Krøyer, Kåre Tveter  mfl.»

 

Karlsen har malt akvarell «bestandig», men mest etter pensjonering som arkitekt  i Fredrikstad. Han har gått kurs hos lokale kunstnere, deltatt på utstillinger og tegnet perspektiv og malt akvarell i forbindelse med yrket. Akvarellteknikken er så mangfoldig  og har så mange muligheter til variasjon at han ikke har prøvd  andre maler-teknikker.  

Please reload